tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kevätkylvön aika

Uudenvuodenlupaukseni mukaisesti oli aika aloittaa kevätkylvöt. Istutin taaperon syöttötuoliin, levittelin sanomalehtiä pöydälle, lattialle, tuolin alle ja vähän muuallekin ja kaivoin kuivauskaapista pestyt margariinirasiat esille. Taapero nautti, kun sai upottaa kätensä multaan ja heitellä sitä rasioihin(kin). Äiti huolehti siemenien kylvöstä ja peittämisestä, taapero mullan kastelusta. Nyt alakerran ikkunarivistöä koristaa rasiarivistö, joista löytyy ruusukaalin, pensastomaatin ja purjosipulin alut. Yhteiseksi jokapäiväiseksi rituaaliksi on muodostunut mullan kastelu ja taimien ihmettely.

Huhtikuussa kevätkylvöt jatkuvat - basilikan sekä talvi-, kesä- ja koristekurpitsan siemenet odottavat jo vuoroaan.




1 kommentti:

  1. Kaikkien Top Chef ja Master Chef -ohjelmien rinnalla Livin uusi ruokaohjelma Heikin lähiruokaa on tervetullut lisä telkkaritarjontaan: http://www.livtv.fi/ohjelmat/heikin-l%C3%A4hiruokaa/etusivu. Ehkä minäkin opin mitä herkkua voin valmistaa vielä pieninä sirkkalehtinä olevista purjoista ja ruusukaaleista. Lisää tällaista!

    VastaaPoista